Գառնախառը
Այն վատ համբավ ունի: Մինչդեռ չափազանց շատ յուղոտ կարմիր միսն առողջության համար վնասակար է, նիհար կարմիր միսը չի բարձրացնում ձեր խոլեստերինը և պարունակում է սննդանյութեր, ինչպիսիք են սպիտակուցը, B12 վիտամինը, երկաթը, նիացինը և ցինկը: Գառնախառուի փափկամիսը նիհար, համեղ՝ և առողջության համար լավ ընտրություն է:
Գառ
Ինչպես գառնախառին, գառը նույնպես լավ աղբյուր է սպիտակուցի, օմեգա-3 ճարպաթթուների, B12 վիտամինի, նիացինի, ցինկի և երկաթի համար: Այրիշի գառի կեռ, որը լի է առողջ հացատեսակներով և նիհար գառի կտորներով, հիանալի ճաշ է ընկերների հետ կիսվելու համար:
Բիզոն
Սա ամենաթեթև կարմիր միսերից մեկն է, ինչը այն առողջարար է դարձնում սկզբից: Բայց կա ևս մի լավ բան՝ համեմատած նույն ճարպի պարունակությամբ գառնախառուի հետ, բիզոնը չի առաջացնում այնպիսի յուղոտ պլակներ, որոնք կարող են խցանել ձեր անոթները և հանգեցնել սրտի հիվանդությունների:
Կարիճ
Սա ԱՄՆ-ի շատ մենյուում չի հանդիպում, բայց աշխարհի երեք քառորդը այն ուտում է: Այն շատ քիչ ճարպ և կալորիա ունի մյուս կարմիր մսերից, և պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ և սննդանյութեր: Այն նաև շատ քիչ է սաթուրացված ճարպից՝ նույնիսկ ավելի քիչ, քան հավը: Հնդկական գառի կարմիր կարկանդակն արդարացված տարբերակ կարող է լինել այն փորձելու համար:
Հավ
Այն զգալիորեն ցածր է սաթուրացված ճարպից՝ ամենավնասակար տեսակից՝ քան կարմիր միսը: 3 ունցիա չափաբաժնում պարունակվում է 25.9 գրամ սպիտակուց՝ անփոխարինելի ամինաթթուների, երկաթի և նիացինի հետ միասին: Այս վիտամինները օգնում են բջիջների աճին և նյութափոխանակությանը: Սխալն ամբողջական թռչունը խորովեք և մատուցեք պարզ կանաչ աղցանի հետ:
ԹTurkey
Ինչպես հավը, սագը ունի բոլոր ինը անփոխարինելի ամինաթթուները (որն ամբողջական սպիտակուց է կոչվում): Այն նույնպես ցածր է սաթուրացված ճարպից՝ քան մեծ մասամբ կարմիր միսը: Բայց Thanksgiving-ի տոնակատարությունների ժամանակ հյուրընկալները ամեն տարի ծանոթանում են, թե որքան դժվար է այս թռչունը լավ պատրաստել: Փորձեք այն դնել արտաքին ծխարանում մի քանի ժամ, մինչև միսը փափուկ լինի:
Լյարդ
Լյարդը, հատկապես՝ գառնախառուի լյարդը, ամենաշատ սննդարար մսերից մեկն է, որ կարող եք ուտել: Այն բարձրորակ սպիտակուցի, A վիտամինի, B12 վիտամինի, B6 վիտամինի, ֆոլաթթվի, երկաթի, ցինկի և անփոխարինելի ամինաթթուների հիանալի աղբյուր է: Ինչպե՞ս լիներ գառնախառուի լյարդի պատեսը՝ գեղեցիկ կարմիր գինու մի բաժակի հետ:
Խոզի Միս
Նիհար խոզի միսը նույնքան լավ է ձեր մարմնի համար, որքան նիհար գառնախառին և հավը: Մի ուսումնասիրության մեջ նշվում է, որ նիհար խոզի միսը գառնախառուի և հավի փոխարինելը հանգեցնում է ավելի քիչ մարմնի ճարպի և ավելի լավ սրտային առողջության: Հապա համտեսեք եռահյութով խոզի միսը: Այն նիհար, համեղ և կատարյալ է խորովելու համար: